Мнения

КОГАТО СПЕСТЯВАШ ОТ ЗАКУСКИ….

Отново се поставя темата за имущество върху политиката. Няма лошо. Който е във властта, трябва да знаете, че оттам нататък личният му живот и имущество ще бъде обект на обществено внимание и така и трябва да бъде. Това е обществен контрол. Който не иска да му гледам семейно семейство, любовници и имоти, да не се занимава с политика.

Да започнем с правото – никакво съмнение нямам, че огромната част от управлявалите политици са придобили имотите си законно. Ще са пълни дебили, ако, имайки власт, не облекат в законова форма това, което правят. Има достатъчно схеми да си изпереш парите, особено когато правиш ти законите или в теб е пералнята.

Преди много, много години, един седераст на въпрос как откакто е депутат, е спестил няколко милиона лева, той се захили и нагло заяви, че е спестил от закуски. Бедний ми български народе, и от обяд и от вечеря да спестим, няма да се хванем на крайчето на благосъстоянието на управлявал политик /с едно-две изключения, които само потвърждават правилото/.

Да напомня, че Цветанов, един физкултурник, разнасящ папките на една мутра, успя да спести за седем апартамента – ама съвсем законни, бре, да не си помислите, че е крал, няма таквоз нещо. Тъстовете му имали много пари, те пък от пенсии спестили за седем апартамента. Извод – ако не можеш да натопиш сватята, че са ти дали парите, изобщо не се жени! Българският политик трябва да има поне един роднина, с който да оправдае благосъстоянието си!!!

Да напомня и за Мавър Костов. Човекът беше ошмулен преподавател по политикономика в „Карл Маркс“. И при влизане в политиката изведнъж разцъфтя като теменужка, спестяваше от закуска и коктейли и изведнъж се оказа от новите милионери на България. Всичко е законно, обаче! Нали той правеше законите!!!

А аз, понеже познавам достатъчно политици и знам механизма на корупцията в политиката и властта, ще ви кажа, че това, което е облечено в законова форма, не винаги е морално. Само дебилните политици допускат да ги хванат с пари в плик. Никой вече не разнася пари в чанта. Всичко е много цивилизовано и европейско. Например се посочва наша фирма, с която да се сключи договор и по която да се разкешва сериозно без услуга насреща. Или наш човек се назначава във фирма, в която дори не стъпва, но получава шестцифрена запплата. И още, и още……една политичка например вместо в кеш, искаше загорелите за политическите й услуги да купуват стоките на мъжа й и да сключват договори с нейни хора. Много може да се говори. Така че, спокойно, всеки политик може да докаже парите си. Но не и морала си!

Ако не си работил като бизнесмен или не си имал добре платена работа преди да влезеш в политиката, или не си наследил имоти, трудно е да се оправдаваш как си придобил след това милиони. Да напомня, че много политици са били и държавни служители. Като бивш държавен служител мога да ви гарантирам, че заплатите на администрацията, която не е политически назначена, са по-ниски от частния сектор. И който не е корумпиран, едва свързва двата края. Но пък възможности за далавери има много, стига някой да реши, че парите са по-важни от морала.

Правят ни на балъци. Кой човек на средностатистически заплата, без да е наследил много имоти или да е спечелил от тотото, може да има седем апартамента? Или десетки други имоти? Или големи имоти в чужбина? И сметки там?!?

И точно от какво са спестявали – от морал, от почтеност, от уважение към народа си? Здравият разум никога не лъже. За разлика от политиците ни, които всичките са в бял костюм насред кочината……

Не ви ли е срам?!? Не ви ли е срам, когато минавате покрай хора, ровещи в кофите за боклук? Не ви ли е срам, когато в магазините виждате как пенсионери си купуват от най-евтините и некачествени стоки, въпреки, че са работили десетилетия за тази държави и са допринесли много повече за нейното благосъстояние от вас? Впрочем, последният въпрос е излишен, вие дори не влизате в обикновените магазини и не знаете дори колко струва хляба….

Вас може да не ви е срам от парите и имотите ви, но мен ме е срам от вас!

Елена Гунчева /фейсбук

Related posts

По повод „заплахата“ че 800 хиляди избиратели на ГЕРБ щели да бранят вожда

От мненията

Вече не знам да се радваме ли или да плачем..

От мненията

Елена Гунчева: Стойчо пак кърти

От мненията

Leave a Comment