Политическите чадъри се възмутиха!

Надали има българин, който да има на 100 % вяра на прокуратурата. Освен може би Онуй, което си е назначило съответните чадъри да го пазят. И сега, когато Министър Рашков ги подхвана какви ги вършат, те взеха да вият на умряло и да го питат защо бие н…!

Защо прокурорската колегия не протестира, когато Каскетчо отрече принципите на разделение на властите в България?!? Защо прокурорската колегия не протестира, когато цял свят се забавляваше със записите на Онуй и видеото с шкафчето с евро и кюлчета, а нашата прокуратура се правеше на ударена с мокър парцал и неразбрала? Защо прокурорската колегия не протестира, когато Онуй пряко се бъркаше в работата на прокуратурата?! Защо прокурорската колегия не протестираше и не излезе с остра или тъпа декларация, когато ни обявяваха за най-корумпираната държава в ЕС и говореха, че липсва върховенство на закона у нас? Защо не протестираха, че прокуратурата седеше с две ръце, пъхнати отзад, когато от чужбина ни казваха какви корумпета управляват в България?!?

Напоследък стана почти срамно да си юрист. Такива случайници се изредиха на възлови места в управлението на държавата, че започвам да се чудя, едни и същи закони и учебници ли сме учили?!! Прокуратурата се превърна в бухалка за неудобните на гербоидната власт и в чадър над престъпниците, които бяха превзели управлението на държавата. А сега питат защо някой си позволява да казва истината, че даже и се възмущават!

Май е време за радикална промяна. Като тези, които осъществяват контрол и бдят над законността, да не бъдат ибрикчии на управляващите!

Аз пък изказвам възмущението си от острата декларация! Прав си е Министър Рашков. Даже беше доста мек в сравнение с това, което можеше още да се каже. Така, че, вместо с остри декларации, си вършете работата или най-добре, освободете местата си за хора, които вярват в правото, истината и справедливостта и не са чадъри на мутри!

Автор: Елена Гунчева

                                                                         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

И адът идва след него

Опитвах се да се сдържам да критикувам по време на кампанията Има/няма такъв народ, но последното интервю на Слави Трифонов пред “Льо Монд” премина всички граници на разумното. Поредният “спасител” на България иска ЕС да стане една държава, а не съюз от различни държави, тоест на практика Слави иска България […]