Мнения

Президентът показа правилната и работеща формула за страната ни!

Докато партийният модел очаквано катастрофираше, президентът показа правилната и работеща формула за страната ни!
Доверието към партийния модел удари такова дъно, че вече е невъзможно да имаме партия, която да може да управлява сама. Нещо повече, последните избори показаха, че и легитимността от гледна точка на брой избиратели вече е несъстоятелна.

Отделно и преди беше жалко след избори да гледаме как партиите взаимно си изививат ръцете в разпределяне на порциите на властта, а сега вече егото дори не позволява допирни точки помежду им. Да припомня , че и носенето на отговорност беше доста размито и топката все се прехвърляше от една партия на друга и от един лидер на друг. Докато течеше циркът и всеки беше със собствена програма, президентът сглоби кабинет, какъвто аз поне за моите 35 лета не съм виждал. Да, не е перфектен, но на фона на всички останали до момента, този кабинет сеиозно респектира и заслужава уважение! И всичко това само за 2 месеца!


Време е властта да е в ръцете на един, който да се избира мажоритарно и да носи цялата отговорност! Нека този един бъде с по-кратък мандат, че да не се самозабравя и да има опция за отзоваването му при несправяне със задълженията му. Да , говоря за президенстка република! Това е шансът апатията и отвърщението на народа към партиите да отстъпи място на отговорността към бъдещето на тази страна!


Не вярвам да има някой безразличен към дейността и професионнализма на момчето от Харвард Кирил Петков! Докато има такива млади хора, ще я има и България! Затова обаче е важно, да им се даде шанс! Респект към Румен Радев, че създаде такъв кабинет и показа, че може. В случая е Румен Радев, но бих дал подкрепата си на всеки, който направи подобна селекция и даде властта в ръцете на нови, млади, умни и доказали се хора! Това според мен е хапчето , което ще ни избави от апатията и ще ни даде бъдеще!

Красимир Велков Красимиров / фейсбук

Related posts

Ами, не мога да разбера българина.. Бойко връщай се и мачкай !

От мненията

Разбрах, че правителството, което предложи “Има такъв народ” било правителство на Доган. Не е на Доган

От мненията

Вече не знам да се радваме ли или да плачем..

От мненията

Leave a Comment