Илиян Василев: Както писах преди два месеца Гешев е пътник.

Както писах преди два месеца Гешев е пътник. Не защото не познавам юридическата страна на въпроса и не знам, че е невъзможно, а защото той е тапа на бутилката на промяната, в която налягането е прекалено голямо за да издържи.
Чест прави на президента Радев че открито се позиционира за оставката, която Рашков и Янаки Стоилов поискаха.

Това че ДБ и ИМВ отдавна я искат, само поставя този въпрос ребром като червена линия в новия Парламент. БСП ще подкрепят оставката на Гешев, въпреки Нинова, защото в момента тя е легнала ниско долу докато мине бурята.
Остават двете партии на статуквото ГЕРБ и ДПС.
На този фон ИТН с легалистките им колебания, са откровено смешни. Става въпрос за политическа позиция, не за правен анализ.
И Цацаров е пътник, и Специализираните съд и прокуратури.


Идеята на тоталната атака срещу Гешев е той да остане “без политически кислород”, да се повиши рязко цената на неговата подкрепа от ВСС на принципа – ако го подкрепяте, заминавате и вие. И така повишавайки налягането на фона на неговата тотална неадекватност и провал в изпълнение на задълженията му, дори престъпления, да се извадят истинските доказателства за неговите престъпления. И ….. тогава и ВСС няма да може да го опази, защото нещата ще минат в друго измерение.
Между другото един от начините да бъдем сигурни, че съдебната реформа ще бъде доведена до края е тя да бъде поверена на ярка реформаторска фигура.

Фейсбук/ Илиян Василев

                                                                         

2 thoughts on “Илиян Василев: Както писах преди два месеца Гешев е пътник.

  1. Чисто по КОМУНИСТИЧЕСКИ действия. Който не е сБСП,, ще му спрем кислорода,,. Спрете се съсипвате и народа и Държавата.Не може с лека ръка да уволнявате, набеждавате и обезличавате хората. Който е виновен ще си понесе заслуженото. Ако имаме претенции за правова държава има български съд. Много подло, много пошло действие.Президента не трябва да взима страна, но като комунист естествено ще ви подкрепи. Махат се много достойни хора и професионалисти. Това е във всички свери. Но важното е да задържите власта с цената на всичко.

  2. Не виждате ли какви ги върши тоя назначен да пази мафията …-прокурор…!?Колко осъдени и в затвора , има за престъпления и корупция от високите етажи на властта ..,не говорим политическа принадлежност…,а за престъпници ,самозабравили се ,чувстващи се за недосегаеми ,щом са облечени с власт….?ВСС го избра и крепи ,за да рани мафията в държавата -и тяхната чистка е задължителна …!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Кога Ива Николова е спазвала журналистическите стандарти и етика?

Днес някаква неистова вакханалия в защита на Ива Николова. Филип Станев се обърнал вчера към нея с думите: „Вие сте остър журналист, много сте красива, много артистична, освен всичко друго. … Където се е намесила природата и медицината е безпомощна!“Изказването му по адрес на Николова било мерзко, подло, било недопустимо […]