Кога Ива Николова е спазвала журналистическите стандарти и етика?

Днес някаква неистова вакханалия в защита на Ива Николова. Филип Станев се обърнал вчера към нея с думите: „Вие сте остър журналист, много сте красива, много артистична, освен всичко друго. … Където се е намесила природата и медицината е безпомощна!“
Изказването му по адрес на Николова било мерзко, подло, било недопустимо посегателство срещу личността на един журналист и свободата на словото. Защо?

От кога Ива Николова е журналист? Кога Ива Николова е спазвала журналистическите стандарти и етика? Кога е уважавала личното пространство на другия, кога е зачитала неприкосновеността на личния му живот, кога се е въздържала от лични нападки, за да изисква същото? Кога не е била цинична и безпардонна в отношенията си към другомислещия? Кога не е задавала откровено провокативни и подвеждащи въпроси, не се е стараела да бъде арогантна? А от кога пък един уебсайт като ПИК е медия?

Тези хора се хранят с жълтините и дори със скръбта на хората, не се свенят да разкриват най-интимните им тайни, хранят се с нашето нещастие. Ива Николова дължи хиляди левове обезщетение за това си поведение, ПИК е многократно осъждано за клеветническата си дейност. И това не може да ги спре. И сега трябва да сме коректни към тях, да не подхождаме с ирония и сарказъм, да се въздържаме дори от подобни откровения, за да не нарадим нея или журналистическата гилдия? Вие сериозно ли?

Фейсбук/Камен Добрев

                                                                         

One thought on “Кога Ива Николова е спазвала журналистическите стандарти и етика?

  1. Независимо каква е Ива Николова ,този простак не трябваше да я обижда публично.Ако са насаме може.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Тия са също толкова нагли колкото и Борисов.

Тия са също толкова нагли колкото и Борисов.Пълна манипулация и лъжа. Василев е зад унищожаването на страната и не си е тръгнал от никое правителство сам. Той е част от мафията на НДСВ/КГБ/ДС, както и Борисов.В същото време Христо Иванов си подаде оставката САМ и ВЕДНАГА щом видя, че не […]