Антон Кутев: Най-доброто за България е да се състави правителство още с първия мандат

Най-доброто за България е да се състави правителство още с първия връчен мандат. До 1-2 седмици ще имаме кабинет. Такава надежда изрази пред Нова телевизия говорителят на служебното правителство Антон Кутев.

„Най-лошият вариант безспорно е да не се създаде правителство, но аз съм оптимист. От това, което виждам като движение от политическите партии, си мисля, че е напълно възможно да бъде излъчена правителство. Напълно е възможно това да се случи още с първия връчен мандат на „Има такъв народ“. Очаквам, че ще получат подкрепа. Много се надявам да се направи това правителство. Всички ние от служебното правителство се надяваме, че ще има редовен кабинет. Това е много по-добро за България. Възможностите са служебен кабинет изобщо не ги обсъждаме“, обясни той.

Кутев не отговори дали в редовния кабинет ще присъстват лица от служебния. Той е уверен обаче, че трябва да има приемственост.

По казуса „Румен Спецов“

„Очевидно проверката би трябвало да е приключила. Няколко пъти получих информация, че не са намерени никакви нарушения. Дали това е окончателното решение – не знам“, обясни говорителят на служебното правителство.

Уволненията в АПИ

„Наистина имаше една нередна заповед на шефа на АПИ, с която той всъщност спира едни ремонти, които не трябва да бъдат спрени. Това е сериозен проблем, не само за този шеф. Оказва се, че предишното правителство е оставило огромно количество, става дума за милиарди, договори, които са подписани без да имат финансово обезпечаване. А в същото време да раздадени други милиарди на фирми, които пък нищо не могат да направят с тях, защото нямат готовност. Самата Агенция „Пътна инфраструктура“. Така или иначе спирането на проекти в момента не е необходимо и това беше достатъчна причина да бъде освободен“, уточни Кутев.

                                                                         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

С ръководител, като г-н Радев ще я бъде България!

Точно такъв ПРЕЗИДЕНТ е нужен на България!!!След тридесет години разпад сега ще му е много,ама много трудно на г-н Радев.Но с подкрепата на народа ще се получи. Но не и толкова хрантутници,по добре Президентско управление с качествени министри.Има държави от които може да се черпи опит.Да с магическа пръчка няма […]