Официалната покана на “Има такъв народ” пълна с грешки

Снимка; Фейсбук

Бурна вълна от подигравки и коментари заляха социалните мрежи у нас

Поводът е официалната покана на партия “Има такъв народ“, разпратена до основните партии на протеста и БСП за среща-разговор, която Николай Хаджигенов публикува.

Будни граждани веднага отбелязаха допуснатите пунктуационни неточности. А това отприщи стотици постове от това как се пише грамотно, та до това как ще изглеждат бъдещите официални писма до други държави.

Съжалявам, но на този етап няма какво да ги жалим, понеже продължават да се държат като група самонадеяни осмокласници, напушили се дръзко зад физкултурния салон и хванали Дедо Боже за шлифера. Това долу е опитът им да изимитират подпис на родител до неизвинени отсъствия в бележника.”, коментира Мария Спирова.

Понеже съм добричка и не ща да излъчвам злоба, смятам, че тези грешки са допуснати от прекомерен стрес и трескава мисъл за светлото ни бъдеще. Бе кой шти гледа пунктуацията, делата са важни и как са изговорени  Пък ние гледаме и слушаме. Както вече казах, изключително пунктуалната пунктуация е продукт на просвещението, към което тепърва щели да ни поведат. А сега си представете, че това е официално писмо до държавник в друга страна.”, заявява Вилдан Байрямова. 

                                                                         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

16-ГОДИШНА ВЗЕМА 1500 ЛВ ПОМОЩИ НА МЕСЕЦ ЗА 3 ДЕЦА!

За трите си деца непълнолетната ромка взема помощи в размер на около 1500 лева, разбра Магазина за Новини.Около 21 вида помощи имат право да получават ромите, съобщава Сливен Днес. Това е установено от изследвания, които са направени от Центъра за демографска политика. Какво би мотивирало това момиче да учи, да […]