Бойко Борисов: Докато в България се размахва юмрукът и омразата на политическия противник се издига в култ, съседите ни ще продължават да се развиват и да живеят по-добре от нас

Хърватия може да започне да сече евро монети, след като в петък централната й банка и Европейската комисия подписаха Меморандум за разбирателство, конкретизиращ как ще става производството им, когато получи разрешение да се присъедини към Еврозоната.

Поздравявам Хърватия и нейния премиер – моя приятел Андрей Пленкович, че за разлика от нас, са все по-близо до присъединяването към еврото, което се очаква да стане от 1 януари 2023 г. Напомням, че София и Загреб влязохме едновременно в чакалната на Еврозоната – Механизма на обменните курсове (ERM II) на 10 юли 2020 г.

Докато в България се размахва юмрукът и омразата на политическия противник се издига в култ, съседите ни ще продължават да се развиват и да живеят по-добре от нас. Ето защо, ако искаме България да се върне в нормалния си ритъм на развитие, трябва заедно да покажем, че сме по-силни от хаоса. Да не допускаме повече България да продължава да губи и време, и възможности.

                                                                         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Любо Кольовски: Серификат къща не храни

Ето и целя пост на Любо Кольовски в фейсбук: СЕРТИФИКАТ КЪЩА НЕ ХРАНИ Тревожни вести пристигат от Националното сдружение на кметове на кметства в Република България (НСККРБ). Новината, че служебният мнистър на икономиката ще издава сертификати на общини без корупция, е сварила неподготвени голяма част от членовете на НСККРБ и […]