Гражданското сдружение БОЕЦ изпрати сигнал до ВСС за чата между Гешев и Севда

Гражданското сдружение БОЕЦ изпрати сигнал до Висшия съдебен съвет, Върховната касационна прокуратура и Министерството на правосъдието за чата между главния прокурор Иван Гешев и Севделина Арнаудова, която е пиар на бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Двамата бяха заснети да комуникират през мобилно приложение по време на заседание на парламентарната комисия по правни въпроси. Арнаудова не отрече да поддържа контакт с Гешев, докато той все още не е коментирал темата.

“Това е тежък конфликт на интереси и Гешев дължи обяснение за отношенията си с Арнаудова и за действията на прокуратурата по сигнала срещу нея. Вместо да я разследва, Гешев си разменя “усмивчици” с PR-ката”, пишат от БОЕЦ на страницата си във “Фейсбук”, където съобщиха за подадени сигнал.

В правомощията на Инспектората към Висшия съдебен съвет е да извърши проверка за почтеност и конфликт на интереси на главния прокурор, както и за установяване на действия, които накърняват престижа на съдебната власт. До момента Висшият съдебен съвет не е реагирал на разпространената комуникация на Гешев.

                                                                         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Два месеца преди президентските избори ГЕРБ - до неотдавна управляваща, а сега водеща опозиционна партия, НЯМА кандидат за президент

Два месеца преди президентските избори ГЕРБ – до неотдавна управляваща, а сега водеща опозиционна партия, НЯМА кандидат за президент. Тези дни се разбра само, че нямало да са Борисов и Митов, а Биков вкара в по-засилена употреба името на бившия президент Стоянов. Който впрочем няма никакви шансове срещу Радев. Този […]