Павел Стоименов: Ако на хората се предложи Президентска република ще бъде подкрепена с две ръце

Плана за смяна на системата върви по план. Даже и по добре от колкото са си представяли от задкулисието. Като чета коментарите, не само тука, стигам до извода че много голяма част от хората не могат да преценят в какво положение се намираме. Не желаят или не могат?

Да си продължа мисълта, та голяма част от хората ако им се предложи президентска република, с две ръце ще я подкрепят. Да знам как би се сменила системата. Преди да се стигне до там, трябва да има такава нагласа в обществото. До колкото за мнозинството в парламента, ако “новата партия” на г-н Радев влезне убедително на следващите избори, или на по следващите.

Има реална опасност това да се случи. Според мен, съставянето на “новата партия” миже би няма да се състои преди президентските избори. Освен ако г-н Радев не изиграе по някакъв начин БСП и избирателите им, че той няма нищо общо с това. А ако се сформира “новата партия” и БСП не излезнат със свой кандидат за президент и подкрепят г-н Радев.

Това може да значи на 100% че БСП е много на вътре в плана и на 100% ще глауват за велико народно събрание и след това за президентска република. На г-н Атанасов и г-н Иванов ще предложат постове като шеф на силовите структури и главен прокурор, така и ДБ също биха гласували ЗА. Единствените които ще са против са ДПС и ГЕРБ. Дано да съм в голяма заблуда, ще се радвам.

Коментар от Павел Стоименов

                                                                         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Тони Шивачев: На хората им се отвориха очите

От безсилие мръсникът Хамид се опитва да заплашва на етническа основа. Само трябва да има предвид,че много трудно вече някой ще се хване на тази изтъркана теза. Поколенията се смениха,поумняха и знаят, че ДПС никога не са били гарант за сигурност в държавата. Етническият мир се дължи на мъдростта и […]