Иван Бакалов: Новата партия ще се закопае, ако направи коалиция с наличните ялови партии

Докато от всички страни се упражняват в подигравки и нападки към новата партия, ДБ и Мая Манолова твърдо настояват да направят коалиция с нея.


За Мая Манолова това може да е спасителен пояс, да не изпадне от парламента. За ДБ е единствен шанс да надскочат ограничената си социална база. Сами не могат да надскочат 30-40 депутата.
На практика всички се страхуват от новата партия. Тези, които искат да правят коалиция с нея, знаят добре, че много от гласовете им ще се прелеят към новата партия. Тези, които я нападат с всевъзможни аргументи, се страхуват, че губят от територията си в политиката. Явява се нов субект, който им разтуря кочината.


Петков и Василев ще изиграят положителна роля – всички налични партии, дори новите, получават болезнен урок. Затова е тоя неистов рев от всички страни.
Ами, да се замислят, местата в парламента не им принадлежат по право.
С две думи – новата партия ще се закопае, ако направи коалиция с наличните ялови партии, неспособни да направят правителство. Ако се яви без тях на избори, ще изкара пред урните и хора, които не са искали да гласуват досега.

                                                                         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Даниел Лорер от ПП: Никой не ни дърпа конците, ние милеем за България

Това е политическа партия, в която участвам като създател, преди това бях в “Да, България”. “Да, България” е формация, която се бори за каузата “съдебна реформа”, която е важна за България, но не бях активен нейн член, така че раздялата с тях не беше толкова тежка за мен. Това заяви […]